Eerste dagfondvlucht op programma

Regen, regen en nog eens regen...

24-5-2021

Eerste dagfondvlucht op programma

Het is de laatste weken veel van hetzelfde. Regen. Vorige week had ik graag de duiven voor één nacht mand ingekorfd. Vrijdag leek de enige optie voor een lossing, maar vooraf werd gezegd dat dit niet zou gebeuren. Zaterdag en zondag leken dagen te worden dat er geen duif gelost zou worden, dus werd besloten om zelf donderdag de duiven een lapvluchtje te geven van 50 km. Uiteindelijk werden de duiven wél op vrijdag gelost in Quievrain, dus achteraf gezien had ik ze graag meegehad. Maar goed, we gaan gewoon verder.

Voor de vluchten van deze week kon je ook al op een kilometer afstand ruiken dat ze zouden moeten overstaan tot zondag, dus werden alleen de programma-duiven voor het afdelingsprogramma ingekorfd. Drie stuks op Chateaudun en negen voor Dizy le Gros. Het werden helaas vluchten met flinke wind van achteren.

Na de eerste weken waarbij er enkel duiven in de tweede helft van de uitslag prijs vlogen, kwamen van deze beide vluchten de duiven wat meer naar voren. Nog niet waar je het voor doet, maar er is een duidelijke stijgende lijn. Dat is goed om te zien, want a.s. dinsdag is het inkorven voor Limoges en voor het vertrouwen is het wel beter dat je ziet dat wat je doet verbetering oplevert.

Met het beoogde nestspel voor de marathonduiven werden die niet in de eigen afdeling ingekorfd, maar voor één nacht mand vanuit Niergnies in Afdeling 7. Dat past me veel beter dan 2 of 3 nachten mand.