Planning gereed gemaakt

Marathonduiven gekoppeld...

7-5-2021

Planning gereed gemaakt

De planning is inmiddels rond voor het nestspel van de marathonduiven. Zaterdag 8 mei na de zeer traag en nat verlopen vlucht uit Reims blijven ze bij elkaar zitten. De duiven die naar Limoges gaan zitten dan een dag of 6 op eieren en de duiven die naar St. Vincent gaan op kleine jongen. Voor die laatste paar duiven heb ik enkele koppels in het kweekhok op 3 mei laten herbeginnen, zodat ik voor St. Vincent de duiven op jongen van een dag of 6 kan inkorven.

Als de duiven die van Limoges terugkomen weer op de eieren gaan zitten, zouden die met inkorven Periqueux op jongen van diezelfde leeftijd kunnen moeten zitten, als ik er vanuit ga dat die eieren wat vertraagd zullen gaan uitkomen.

Dat is in ieder geval het plan.

Voor de programmaduiven is besloten de paar duivinnen thuis te gaan houden en deze aan te vullen met wat ongewende late duivinnen van 2020 en een paar doffers het veld te laten ruimen zodat ze in één afdeling passen. Het is kiezen of delen, iets ertussen wordt toch niets.

Hopelijk lopen deze duiven een beetje snel met elkaar aan, zodat de doffers op klassiek weduwschap gespeeld kunnen worden en ze het spel op tijd doorhebben voor de eerste dagfondvlucht.