Weer duivensport

Maar wel op een andere manier...

1-8-2019

Weer duivensport

Na vanaf 1985 onafgebroken elk seizoen met duiven te hebben gevlogen, kom je in een jaar van onderbreking achter heel veel dingen waarvan je het bestaan niet wist.

Zonder inhoudelijk in te gaan op welke dingen dat dan zijn, is het voor mij heel duidelijk dat het besluit van ruim een jaar geleden een goede keuze is geweest.

Waar ik ook achter ben gekomen, is dat ik de duivensport echt wel heel mooi vind. Daarom gaan we toch weer beginnen. Maar op een andere manier. Ik hoop me die andere manier te kunnen aanleren door voor een andere discipline te kiezen, de grote fond. Ik weet van mezelf dat als ik de duiven voor snelle vluchten heb, ik ook al die vluchten mee wil doen en dan ook in principe elke week voor de 1e prijs mee te willen doen.

Daarom de keuze voor de overnacht/marathon. Voor iemand met niet al teveel geduld gaat het misschien een behoorlijke opgave worden, maar niemand is ooit te oud om te kunnen leren.

Om deze keuze kracht bij te zetten worden alle snelle duiven verkocht. Ik kan echter nog geen afscheid nemen van het Epke koppel en hun kinderen, blijven die behouden en wil ik voorlopig kijken of ik zowel dagfond als overnacht kan gaan vliegen de komende jaren. De piek voor die duiven ligt immers in dezelfde periode. In 2020 ga ik één of twee rondes voor de dagfond kweken uit de eigen kwekers.

Voor de marathon ga ik proberen of bekende liefhebbers uit de omgeving met in het zadel willen helpen met een aantal late jongen 2019.