Eerste ronde

Ronde jongen verhuisd naar andere eigenaar...

16-2-2021

Eerste ronde

Gezien de fase waarin heden duivensport wordt bedreven, wil ik geen vroege jongen 'moeten' uitwennen: Het weer is vaak niet al te mooi, dagen nog kort en het gevaar van de roofvogel altijd aanwezig. Bovendien hoeft er niet gepresteerd te worden met de jongen, dus als ze maar oud genoeg zijn op opgeleerd te kunnen worden is dat oud genoeg. 

Toch had ik de kwekers wel met kerst gekoppeld en op één koppel na allemaal nieuwe koppelingen gemaakt. Net die ene koppeling had echter de eerste ronde schiere eieren, samen met zijn nestbroer. Zijn twee doffers van 2010, dus het kan een keer gebeuren. De tweede ronde lijken van die 2 koppels 3 van de 4 eieren wel bevrucht, hopelijk bij nog iets mooier weer alles bevrucht.

De jongen zijn van eigenaar verwisseld, iemand die komend jaar met de jonge duiven wil presteren en tegelijkertijd een machtig kweekhok voor de grote fond heeft. Ergens in de komende maanden komen er dus een 20-tal jongen met lange adem deze kant op. Naast deze jongen komen er van nog een aantal liefhebbers jongen voor de marathon deze kant op, zodat ik voor die discipline niet zelf voor aanwas hoef te zorgen.

Van de tweede ronde van de eigen kwekers gaan er eerst nog een deel naar bonnenkopers, wat daarvan overblijft en de derde ronde zullen opgeleerd worden om als oude te kunnen spelen op de dagfond. Ik blijf het lastig vinden om helemaal afscheid te nemen van de (snellere) dagfondduiven en ga het komende jaar ervaren of het voorlopige een verstandige keus is.

Verder weinig nieuws te vertellen op het duivenfront.