Waar is de logica?

En waar kan ik inkorven?

29-6-2017

Waar is de logica?

Waar is de tijd gebleven dat we duiven inkorfden, de auto naar de (of een) losplaats reed. En als het mooi weer was werden de duiven gelost. En als het minder mooi was ook nog wel.

Nu beslist Afdeling 8 op donderdagmorgen dat er géén vlucht zal zijn voor haar leden dit weekend. Ik zet het er nog even bij: Donderdagmorgen!!! En dat is niet de eerste keer. 

Niet donderdag maar vrijdag inkorven

Het eerdere besluit om inkorven van donderdag te verplaatsen naar vrijdag, met eventueel iets kortere midfond afstand, vind ik prima. Met vooruitzichten waarbij het op zaterdag onwaarschijnlijk lijkt dat er gelost kan worden, voorkom je daarmee drie nachten mand waar niemand baat bij heeft. 

Maar het lijkt er meer op dat die beslissing een voorzet was om alles te kunnen afgelasten.

Want het bericht om inkorven te verzetten werd om 6:43 uur geplaatst op de website en 12:48 uur volgt de berichtgeving dat alles afgelast wordt. Dus dat besluit is op donderdagmorgen genomen. Met weerprofeten die het weer van gisteren nog niet eens kunnen voorspellen.

De laatste jaren heb ik veel vaker m'n mond gehouden dan open gedaan, maar nu gaat dat niet lukken. Ik krijg zwaar de neiging om het bijltje er bij neer te gooien.

Als je je steeds vaker gaat storen aan het gebrek aan logica bij besluiten van hogerhand die direct invloed hebben op het plezier wat je in de duivensport beleeft, dan moet je jezelf afvragen of je niet de verkeerde hobby hebt.

Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik duiven heb om mee te vliegen. En dat allereerst betekent dat ze ingekorfd moeten worden.

Als dan op de geplande lossingsdag blijkt dat het écht niet kan met het weer, zijn we toch gewend dat er uitgesteld wordt? 

En als het dan ook niet kan, komen korte vluchten terug naar huis en blijven langere vluchten nog een dagje staan.

Ik dacht tenminste dat dat zo was. En dat de Afdeling dat dient te faciliteren. En niet vooraf voor de zoveelste keer beslissen om iets niet te doen i.p.v. alles in het werk te stellen om wél een vlucht te hebben.

Over drie dagen kunnen we pas beoordelen of dit een juist besluit is. En daarom alleen al is het een onjuist besluit.

Dus.

Afdeling, draai het besluit terug! 

En doe dat even iets vlotter als met jullie besluit over de eerste Midond Teletekstvlucht. Rij naar morgenavond gewoon naar de losplaats en dan zien we het wel.

Dan hoef je ook niet te gaan nadenken of je een M27 in moet gaan lassen. Dat is nog eens een goed argument, of niet?

Als er niet gelost kan worden, kan, kan het niet. Maar er kon de afgelopen weken zoveel wel, dat ik vermoed dat we na dit weekend deze beslissing van de afdeling ook weer in de kast met blunders kunnen zetten. Heb uit betrouwbare bron vernomen dat er een lege kast besteld is trouwens, wat de andere zit al danig vol.

Ben me wel degelijk bewust dat bestuurders het nooit goed voor iedereen kunnen doen, maar mag ik alstublieft een logische onderbouwing bij een beslissing? Want op deze manier kun je de aloude slogan wel aanpassen met een vraagteken.

Duivensport, fijne hobby?

Voor mij steeds minder. Het zou schelen als het afdelingsbestuur zou doen waarvoor ze er zitten. Misschien zijn ze wel gevoelig voor een dreigende rechtzaak.

Waar kan ik, als blijkt dat er dit weekend prima gevlogen had kunnen worden, mijn claim wegens gemist duivenplezier indienen? 

En als het blijkt niet te kunnen, wat is het dan fijn dat je zou kunnen zeggen dat er alles aan gedaan is. Er lopen er een stel rond die dat niet kunnen. Bedankt.