Derde dubbelvlucht

Niet ├ęcht vroeg, wel goede zaken qua resultaat...

25-6-2017

Derde dubbelvlucht

Na vorige week positief verrast te zijn met de 3 vroege duiven vanaf Nanteuil le Haudouin, was het nu natuurlijk afwachten of de lijn een beetje doorgetrokken kon worden.

Eerlijk gezegd heb ik daar niet een helder antwoord op gekregen, want de weersomstandigheden veroorzaakten een wat troebel beeld op met name de midfondvlucht.

Op eigen hok waar de resultaten verre van verkeerd, maar teveel goede hokken kregen klappen. Uiteraard pak ik met graagte de winst, maar of het resultaat echt wat zegt over de forme betwijfel ik. Maar dat kan ik ook als bemoedigend zien, want echte kop zoals vorige week was het ook net niet.

M25 Laon

De duiven van Laon werden om 8 uur gelost. In tegenstelling tot vorige week toen behoorlijk de nadruk werd gelegd op 'bewolking op de vlieglijn' (so what?) nu geen enkel woord. Terwijl toch op moment van lossing al duidelijk was dat het laatste stuk behoorlijk slecht duivenweer was, in tegenstelling tot de 'bewolking op de vlieglijn' van vorige week.

Maar ik ben eigenlijk altijd blij als ze d'r uit zijn. Naarmate het tijd werd dat de duiven zouden komen, was de zware bewolking met miezer overgegaan in gestage motregen. Vanaf 10 uur is het tot in de avond bij elkaar misschien een uur droog geweest in korte periodes van 5 minuten.

Maar aangezien het min of meer alleen het laatste stuk was, hoopte ik dat het weinig invloed zou hebben op de vlucht. Het concours stond uiteindelijk 3 kwartier open, wat veel te lang voor een vlucht van 300 km waar de eerste duiven tegen de 100 km per uur vliegen.

Volledig uit de verkeerde hoek viel Porsche 911 als eerste op de klep, wat later goed bleek voor de 3e stek in de club. Zij is één van de zusjes van Epke en Double 5 en won reeds een 1e op Melun vorig jaar als jonge duif. Hoewel ze er perfect uitziet, was ze dit jaar nog geen enkele keer op tijd vanaf een wedvlucht, maar een kleine twee weken geleden was ze vanaf een lapvlucht vanuit Tilburg 4 minuten rapper dan de rest van hok.

Er moest een kwartier gewacht worden op de volgende twee duiven (Dafne en jaarling doffer) en daarna kwamen de duiven gestaag door tot er 8 van de 10 in de klok zaten. In het algemeen hadden de meesten toen nog maar enkele duiven, wat op de uitslag van de club als volgt tot uiting kwam: 3-5-6-10-11-12-13-14. Ook in de kring en regio halen deze 8 dik hun prijs 1:4. De Kleine Blauwe 236 pakte als 5e duif de aangewezen punten.

Het cijfer hou ik op een 7, want geen echte kopduif is een zesje, maar de serie een 8.

E25 Bourges

Op deze derde dagfondvlucht geen jaarlingen ingekorfd. Op de twee vorige dagfondvlucht nog wel enkele gespeeld, maar met 0,0 rendement. Dus nu alleen de 4 overjarigen mee die op beide vorige dagfondvluchten 75% prijs vlogen. Dat waren 6 prijzen 1:10, waarvan 3 prijzen 1:25. Die statistiek hielden ze prima in ere.

Net als op Chateaudun was weer Zus Miss Troyes de eerste, maar waar toen Double 5 miste, volgde ze nu 5 minuutjes later. En haar broer daar weer 10 minuten achteraan. In de club goed voor 1-5-11 tegen 63 duifjes, in Regio 3 35-56-135 tegen 1241 duiven.

Even de natte kop van Double 5 bekijken kort na thuiskomst

Zus Miss Troyes beleeft haar beste jaar tot nu toe. Als jonge duif brak ze geen potten met twee prijsjes, terwijl haar nestligger de 7e Nat. Troyes tegen 5342 duiven won met een Teletekstvermelding.

Ze vloog zelf daarna als jaarling o.a. een 2e in Kring 2 op de midfond en een week later de 36e NPO Chateauroux Afd.8/Zuid. Dit jaar is ze inmiddels goed voor een 1-4-5-6-7 in clubverband, dus ze gaat goed!

Ik zeg een 8,5. Voor een 9 of meer moet de eerste net wat eerder zijn. Zo houden we wat ruimte voor verbetering.