Nanteuil le Haudouin

Prettige verrassing

19-6-2017

Nanteuil le Haudouin

De vorige keer gaf ik aan elke vlucht een cijfer te geven in m'n gedachten om tot een gemiddelde te komen van de positieve en tegenvallende aspecten van een vluchtresultaat. Daarnaast eindigde ik met opmerking hoe de trend te doorbreken van het presteren onder gewenste niveau.

Niemand hoeft mij te vertellen dat het niet elke week feest kan zijn, maar je mag toch een zekere prestatieniveau verwachten van duiven die al bewezen hebben vooruit te kunnen komen.

Allereerst de cijfers van de voorgaande weken:

M20 Vervins
Een wat betere uitslag als de eerste midfondvlucht met een te groot gat tussen de eerste en tweede duif en de aangewezen duif (3e) derhalve ook later als gehoopt. Wel een goeie serie. In de Regio 23-184-300-313-334-341-enz tegen 4955 duiven en 11 prijzen van 16 mee. Dus een 8 voor de eerste duif, een 5 voor de puntenduiven, een 6 voor aangewezen en 7 voor de serie en daar komt dan een 6,5 uitrollen voor deze vlucht.

De eerste was een volle zus van Dafne, de tweede Double 5 en de derde Fast Blue 253.

V21 Vervins
Het eerste weekend met een dubbelvlucht. De vitessevlucht kan ik kort over zijn. De oude duivinnen deden het redelijk, de jaarlingen compleet waardeloos. Positief was dat de eerste duif (Kleine Blauwe 236) ook meteen de aangewezen duif was. De tweede was Dafne en de derde Fast 106. Drie van de vijf overjarige duivinnen erin is een voldoende. De rest onvoldoende, dus ik hou het op een 6...

E21 Gien
Traditiegetrouw is de eerste dagfondvlucht op de Franseweg 84 nooit makkelijk. Zo ook deze editie hoewel ik over het resultaat uiteindelijk niet mag mopperen. Double 5 stond de dag na inkorving met haar snuit op de voorpagina van Het Spoor de Kampioenen en pakte de 3e plek in de club en de 124e NPO Afd. 8/GOU Zuid tegen 4697 duiven.

De vier oude duiven winnen drie prijzen (nestbroer van Double 5 was de tweede Zus Dafne de derde) dik in de eerste helft van de uitslag, de vier jaarlingen laten het afweten. En dat is weer een 6... 

M22 Chalons en Champagne

Geen idee waarom de afdeling niet besloot om na zo'n vorig weekend om niet op vrijdag in te korven en desnoods enkele kilometers terug als dat vervoerstechnisch nodig zou zijn. Maar wat ze ook wel of niet doen, ik probeer de duiven zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende vlucht. Geen topuitslag, maar er lijkt wat verbetering te komen. In de club 5-7-13-14-15 tegen 111 duiven (zelf 10 mee), aangewezen voorop (Double 5). Ik zeg dit is meer dan een zesje, dus maak er een 7- van.

Double 5 werd op de uitslag gevolgd door Zus Miss Troyes, die een lekker seizoen draait. Kleine Blauwe 236 en Fast Blue 253 waren de derde en vierde.

M23 Epernay
Even ver als Chalons en Champagne maar wel vrijdag inkorven. De wondere wereld van de duivensport. Vijf oude duivinnen en 5 jaarlingen. De oude duivinnen laten me niet in de steek, ik had alleen wel mezelf in de steek gelaten door niet te vertrouwen op Kleine Blauwe 236 en haar door te schuiven naar plek 3 op de lijst. Hierdoor loop ik kostbare aangewezen punten mis, aangezien ze zich wel als eerste meldt en Fast Blue 253 (als eerste van de twee aangewezen duiven) er pas 11 minuten later is.

De kopprijs in de Regio van Kleine Blauwe 236 maakt het enerzijds goed, maar maakt het missen van die puntjes voor het aangewezen kampioenschap nog zuurder. Drie van de vijf oude duivinnen prijs, weer geen enkele jaarling. Een 6,5...

E23 Chateaudun
De tweede dagfondvlucht was er eentje met wederom kopduiven zie erg uit elkaar vielen, idem zoals de eerste. Als je zelf dan in 4 minuten 3 van je 4 overjarige duivinnen klokt, terwijl het concours in totaal 75 minuten openstaat, weet je ook niet goed wat je moet denken. Uiteindelijk komen ze op 65-84-135 NPO Afd. 8/GOU Zuid terecht.

Als eerste arriveerde Zus Miss Troyes binnen een minuut gevolgd door de nestbroer van Double 5 en daar 3 minuutjes achter Zus Dafne.

M24 Nanteuil le Haudouin
Sommige duiven in je hok wordt je al blij van als je die ziet zitten. Zo ook Fast Blue 253. Fijn om zo'n beestje te hebben. Ze is tot op heden 35 keer ingekorfd en won 26 prijzen 1:4 en mist haar prijs nooit twee weken op een rij, uitgezonderd vorig jaar op de vitesse waar ik al eens een heel verhaal over geschreven heb.

Van haar 26 prijjzen zijn er 5 stuks 1:100 en 14 stuks 1:25. Ze is derhalve vaak m'n aangewezen duif, eigenlijk alle vluchten met één nacht mand. 

Als oude duif is ze geen kanjer met twee nachten mand en vliegt dan meestal maar een klein prijsje. Van haar laatste 18 inkorvingen stond ze 15 keer aaneengesloten bij de eerste 2 getekenden. Met twee nachten mand heb ik statistisch enkele betere duiven, dus zowel twee weken geleden op M22 als afgelopen zaterdag met inkorvingen op donderdag moest ze plaats maken.

Twee weken geleden was ze nog wel de vierde op het hok, maar zaten de eerste en tweede getekenden eerder in de klok. Maar... Afgelopen zaterdag op Nanteuil le Haudouin liet die statistiek me in de steek, want Fast Blue 253 werd als eerste afgevlagd in zowel de vereniging als Samenspel Rhenen-Ingen-Elst. En dat was een prettige verrassing!

Hiermee pakt ze sinds haar geboortejaar voor het 3e jaar op rij een 1e prijs. Dat ze niet aangewezen stond deed weinig pijn, eigenlijk helemaal niet. Want de 2e en 3e aankomst waren beiden eerstegetekenden en pakten plaats 3 en 4 in de club. Maar ook in Regio-verband een uitstekend resultaat: 10-31-39-264-281-384 tegen 2214 duiven en 6 prijzen 1:4 met 12 mee.

In tegenstelling tot een hele serie zesjes en de laatste weken een kleine opgaande lijn in de trend, nu zonder verdere aankondiging een hele mooie 9 wat mij betreft.

Hopelijk blijven we in de buurt van zulke scores!